dilluns, 26 de novembre del 2012

ANEM... a passejar per la Font de la Guatlla



Fa uns dies vaig tenir l'ocasió de passejar per la Font de la Guatlla. Un barri de Barcelona, per mi, totalment desconegut i que em va sorprendre gratament. Aquesta zona de la muntanya de Montjuïc es va començar a constuïr arran de l'Exposició Universal que es va celebrar a la ciutat l'any 1929.




El que més em va agradar van ser les cases unifamiliars situades al bell mig de la muntanya de Montjuïc. Tot i que, malauradament, no en queden gaires, aquest conjunt de cases ofereixen una sensació de poble, calma i tranquil·litat que s'agraeix per poder escapar del ritme trepidant de la ciutat.





Als seus inicis, casi tots els carrers d'aquesta zona portaven el nom de Valls, ara només queda el Pas de Valls ja que a la resta de carrers se'ls va canviar el nom anys més tard i a dia d'avui tenen noms de flors. Una bona manera de recordar que el barri va nèixer amb la intenció de ser una ciutat jardí.



Malauradament aquesta veïnada del Turó de la Font de la Guatlla té els dies contats. L'any 1976 es va aprovar un Pla General Metropolità que incloïa un procés d'expropiació de l'àrea, amb la intenció de convertir-la en zona verda i integrar-la en el parc de la muntanya Montjuïc.


Text i fotografia: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada