dijous, 20 de desembre del 2012

ANEM... al Glamis Castle



Quan vam decidir anar de viatge a Escòcia em vaig comprar una guia per saber què era el que no ens podíem perdre. Tan bon punt vaig veure el Glamis Castle vaig tenir clar que seria una visita obligada. Aquest és el típic castell que totes ens imaginávem quan erem petites i ens llegien contes de princeses. Així que, encara que només fos per fer feliç a la meva nena interior, hi havíem d'anar si o si.





Però no només per ser el típic castell de conte de fades és conegut el Glamis Castle. Aquest és un dels castells més embruixats del Regne Unit. Hi ha moltíssimes llegendes relacionades amb aquest castell, algunes de les quals te les expliquen durant la visita guiada. Per exemple es diu que la capella està habitada per la Grey Lady, el fantasma de Lady Janet Douglas, que va morir a la foguera acusada de bruixeria per suposadament intentar enverinar el rei. 
Quan entres en el que va ser el dormitori de la reina, has d'anar amb compte amb una cadira de pedra que hi ha al costat de la porta, ja que en ella hi podria haver assegut el fantasma d'un esclau negre que va morir a causa del mal tracte que va rebre.




De totes maneres, el més esborronador i el que de veritat em va preocupar va ser la història de l'habitació secreta. En una de les habitacions del castell, utilitzada com a estudi o sala d'armes, et fan comptar les finestres i et demanen que quan surtis al jardí les comptis des de fora perquè llavors te'n sortirà una més. I és veritat! jo vaig comptar les finestres des del jardí i n'hi havia una de més... El que amaga aquesta habitació secreta és un misteri alimentat per la imaginació i les llegendes que circulen. La més original, per dir-ho d'alguna manera, i la que expliquen durant les visites és la que diu que l'Earl Beardie, un dels Lords que van viure al castell, es va reunir amb el dimoni a l'habitació per jugar a cartes i que hi va perdre l'ànima. Després d'això és normal que quan el Lord va morir el seu fantasma es quedés en el castell rondant per aquesta sala i els seus voltants, segurament per ser el primer en saber si el dimoni tornava a aparèixer. 




Podríem estar explicant històries del castell una setmana sencera, però el millor és que si decidiu anar de viatge a Escòcia dediqueu una tarda a vistar-lo i el conegueu en persona. Per acabar us dono alguns consells o coses que heu de saber: 
  • Per arribar al castell, si no teniu cotxe, s'ha d'agafar un autobús que surt de Dundee i et deixa just a la porta. A Dundee s'hi arriba fàcilment amb tren. 
  • NO es poden fer fotos a l'interior del castell. Això si, a la botiga de regals podeu comprar postals amb imatges de les habitacions .
  • La reina Elisabeth i la seva família encara utilitzen el castell com a xalet d'estiu, així que NO es pot visitar tot el castell. Només es pot accedir a la part no habitada per la reialesa. 
  • Encara que no hi hagueu d'anar, feu una visita als lavabos. Fins i tot els que són per als turistes són elegants i amb un toc reial. 
  • Dediqueu una estona a gaudir dels jardins, són immensos i es mereixen un bon passeig. 



Text i fotografies: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada