dimarts, 25 de desembre del 2012

ANEM... de bar en bar per Córdova


La nit del 24 de desembre és una nit per passar en familia i en la que a Catalunya, una part d'Aragó i a les illes Balears fan cagar el tió, al país basc arriba l'Olentzero, a Galícia baixa de la muntanya O Apalpador i a la resta d'Espanya fa una visita el Pare Noel. Però i durant el dia? Què podem fer durant el dia? Les possibilitats són moltes però si esteu a Córdova la millor opció és deixar-se caure per la zona de bars més propera i gaudir de la festa.




Des de ja fa uns anys cada 24 de desembre a les 12 del migdia aproximadament, els bars de la ciutat de Córdova que decideixen participar de la tradició apugen el volum de la música, encenen les barbacoes i es preparen per rebre a tots aquells que volen començar la festa amb alegría i bon humor. Encara que la majoría d'ells tenen per costum servir una tapa amb la beguda en el seu dia a dia, la jornada del 24 la tapa guanya consistència i els canapés o la truita de patates deixen pas a plats d'arrós, llom o xoriço a la planxa o parillada, per exemple.



No sé si a tots els barris de Córdova la gent respon igual, però nosaltres hem estat per la zona de l'Avinguda Barcelona i podem confirmar que la gent ha sortit al carrer i s'ha reunit a les portes dels bars a xerrar amb els amics, fer uns beures i el més important, ballar i gaudir de la festa. Una festa que, entre una cosa i l'altra, s'allarga fins ben bé les nou del vespre, hora en la que els bars comencen a recollir per marxar a casa i gaudir d'una nit en familia.



Si us agrada la proposta i no voleu esperar fins l'any que ve, esteu de sort! El dia 31 de desembre també es faran barbacoes als bars.

Text i fotografies: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada