dimarts, 4 de desembre del 2012

ANEM... a la 1ª edició del 3D Film & Music Fest


Des de fa un temps un nou sistema audiovisual està guanyant terreny en tot tipus de produccions. Estem parlant de la tecnologia 3D. Cada vegada hi ha mes pel•licules, videoclips i espectacles que utlitzen les tres dimensions per donar realisme als seus projectes; per això, no és gens estrany que hagin començat a aparèixer festivals dedicats exclusivament als projectes en 3D. El més recent és el 3D Film & Music Fest, el primer festival nacional que premia els millors videoclips i documentals musicals realitzats amb la tecnologia 3D.


En la seva primera edició han escollit el 3 de desembre (3d) per presentar-se en societat. El dia no ha estat escollit a l'atzar, sinó que la intenció és que el 3 de desembre es converteixi en el dia internacional dels professionals del sector, aprofitant, evidentment, el joc de paraules que aquesta data facilita.

Aquest primer Film & Music Fest ha comptat amb la participació d'unes trenta peces, gairebé totes de fora del país. Les úniques peces locals que han entrat a concurs han sigut el videoclip de la cançó Calaix de dalt d'Ivette Nadal, guardonat amb el Premi Barcelona-Millor producció local,  i el de la cançó Carnaval de Litus.

Calaix de Dalt - videoclip en 3D

Durant la gala d'inauguració, no només vam poder visionar casi tots els videos participants, sinó que gràcies a les aportacions de professionals del sector vam apendre una mica més sobre la tecnologia 3D. Us deixo aquí algunes de les curiositats que em van cridar l'atenció: 

  • El primer videoclip en 3D de la historia és el de la cançó Wanderlust de la cantant Bjork.
  • El primer del país va ser Me tienes contenta del grup barceloní Pastora. Van trigar 3 dies a rodar-lo. 
  • El 12% de la població no pot veure en 3D. Aquesta anomalia de la visió és reversible i es pot curar amb l'ajuda de professionals. 
  • Visionar imatges en 3D és beneficiós per la vista, ja que estimula l'ús dels dos ulls de manera conjunta i coordinada. 
  • Les primeres càmares que s'utilitzaven per rodar en 3D pesaven uns 70kg
  • Van necessitar 2 anys per rodar Danze, el guanyador del Premi al Millor Documental


Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada