dilluns, 31 de desembre del 2012

ANEM... a rebre els patges reials


Aquest 2012 està a punt d'acabar, de fet, només li queden unes hores, però abans de començar el nou any hi havia una cosa que volia fer: enviar la carta als reis. Com que el servei de Correus que tenim no és prou ràpid i Orient està molt lluny, els reis ens van enviar els seus patges a l'Escala perquè els hi poguéssim donar la carta i així tinguin prou temps per preparar tots els nostres regals.




Els patges van arribar amb cavall i el primer que van fer va ser passejar per tot el poble perquè nens, nenes, joves i adults sapiguéssim que havien arribat i poguéssim preparar les nostres cartes. Un cop fet l'avís, van instal·lar el seu campament a la plaça Catalunya i es van acomodar a les seves butaques. De mica en mica la plaça es va anar omplint i ben aviat ja s'havien format tres llargues cues, una per cada patge, vigilades per el grup de romans que cada any acompanya la comitiva reial.




Com que els reis i els patges són molt savis i ja havien previst que molts escalencs i escalenques els aniríem a veure, van preparar també dos tallers per a què ningú s'aborrís mentre esperava el seu torn. En una taula hi havia tots els estris per a que cadascú es construís la seva corona reial i en una altra, s'hi va organitzar un taller de maquillatge. I aixi, tots ben guapos i encoronats vam anar a portar la carta al nostre patge preferit i a recordar-li que aquest any havíem treballat molt i havíem sigut molt i molt bons.





Text i fotografíes: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada