dimecres, 23 de gener del 2013

ANEM... al Museu del Cinema a veure curts


M'agraden molt els curts. Molta gent pot pensar que els curts són només "una cosa que fan els estudiants per fer pràctiques" però trobo que això no és cert. Hi ha curtmetratges que són tan o més bons que algunes pel·lícules i la prova de que no vaig gaire desencaminada és que cada vegada hi ha més festivals o mostres que estan enfocats única i exclusivament als curts. Aquest és el cas de "En curt", un cicle que organitza el Museu del Cinema de Girona i que vol fer un recorregut per els millors Festivals de curtmetratges del país.

Demà dijous a les 20h començarà la primera sessió i per encetar aquesta ruta cinematogràfica s'han escollit els millors curtmetratges participants al FEC, el Festival de Cinema Europeu de Reus i Cambrils. 


   


Ahora no puedo de Roser Aguilar - Catalunya 2011
La Sara és una jove actriu que després de ser mare vol recuperar la seva vida professional. Arriba a ser finalista d'un càsting en el que s'ho juga tot.... "Ahora no puedo" és una història de superació personal i d'amors,

Circus de Pablo Remon - Espanya 2011
Un banc al parc. Dos executius recentment acomiadats per la crisi. Una idea revolucionària per encarar el futur.

París Shangai  de Thomas Calley - França 2011
Mentre inicia un viatge de 20.000 quilòmetres en bicicleta, en Manu es troba amb en Víctor, un adolescent al volant d'un cotxe robat. A en Manu li agrada viatjar, els espais oberts i conèixer gent. A en Victor no.

Csicksa de d'Attila Till - Hongria 2011
István Balogh és un granger hongarès que té el control total sobre la seva dona, la família i l'esclau. Els personatges troben el seu tràgic destí a través d'unes relacions extremes. Aquest curt està basat en els records de les persones que han sobreviscut a aquest tipus de situacions.

Nice Travel / Bon voyage de Fabio Fredli - Suïssa 2011
Desenes de persones pugen a un vell camió per fer un viatge salvatges a través del desert i l'oceà. No tothom arriba a Europa, on , a més, els espera un final de viatge una mica ambigu.

Deus Innconus de Lauren Wolkstein i Christopher Radcliff (França - Estats Units 2011)
Un home i un nen viatgen a una destinació desconegutda. Troben un descans a la piscina d'un motel de carretera. A la superficie tot sembla normal, però res és el que sembla. 


 


De cara als propers mesos s'han programat sessions amb les millors peces presentades a l'Animac, Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya; MECAL, Festival Internacional de curtmetratges de Barcelona; Acocollona't, Setmana del Cinema Fantàstic i de Terror de Catalunya; Curt.doc, Festival Internacional de Curtmetratge Documental de Vidreres; Mas Sorrer, Festival Internacional de Curtmetratges; Filmets, Festival de Cinema de Badalona; L'Alternativa, Festival de Cinema Indenpendent de Barcelona; Short Matters, els millors curtmetratges europeus de 2012 nominats per l'Acadèmia europea de cinema; i Premis Goya al millor curtmetratge 2012, curtmetratges nominats per l'Acadèmia espanyola de cinema.

Així doncs, si us agrada el cinema no teniu excusa per no assistir a alguna d'aquestes sessions: la programació és bona i l'entrada és lliure!

Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada