dimarts, 12 de març del 2013

ANEM... a comprar llibres gratis!


Admiro molt a totes aquelles persones que s'arrisquen i aposten per projectes innovadors, diferents i revolucionaris. Per això l'altre dia quan vaig llegir a "La Vanguardia" que la ONG Grupo2013 de Madrid havia obert una llibreria que oferia tots els seus llibres de forma gratuïta, em va cridar l'atenció i vaig voler saber-ne més. Resulta que el projecte "libros libres" ja fa mig any que está en marxa gràcies a les donacions de la gent i l'esforç i dedicació dels voluntaris que de forma desinteresada cataloguen els llibres, atenen al públic i també organitzen tallers literaris.

El projecte està inspirat en "The Book Thing" de Baltimore (Estats Units) i funciona d'una manera molt senzilla: tothom és benvingut a la llibreria i es pot endur tants llibres com vulgui sense pagar i sense necessitat de tornar-los un cop els hagi llegit. La única conidició és que després no vengui aquests llibres a tercers. 

Tot i la gratuïtat del servei, aquells usuaris que ho vulguin poden usar aquest servei com un intercanvi; és a dir, deixar llibres seus al mateix temps que n'agafa de nous. També hi ha la possibilitat de subscriure's al servei i pagar 12€ anuals o bé fer una donació económica. Sigui com sigui, és una magnífica via per acostar la lectura a tots els públics i a totes les butxaques, ja que el fet de pagar o no, no suposa cap privilegi extra.

La ONG Grupo2013 va nèixer amb l'objectiu és fomentar l'escolartizació en els països en desenvolupamente i millorar l'educació a Espanya.

Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada