dimecres, 6 de març del 2013

ANEM... a fer mitja


El diumenge, al tren, vaig veure una noia que per fer el trajecte més amè va treure una troca de llana de color verd i una agulla de fer mitja i va continuar teixint el que semblava que s'havia de convertir en una bufanda. Era una noia jove, segurament no arribava als 25 anys, però tot així el seu passatemps al tren va ser fer mitja. Una activitat que sempre havia relacionat amb mares i àvies, però ara resulta que s'ha estès entre la joventut. És una nova moda.

Que consti que això no ho dic jo, això és un fet. Diversos mitjans de comunicació ja han parlat d'aquesta tendència; models i actrius han reconegut fer mitja per relaxar-se o passar l'estona; i fins i tot ja es parla de la llanoteràpia. En resum, fer mitja té tot el que s'ha de tenir per ser una moda en majúscules; i com tota bona moda, no podem dir-li per seu nom tradiconal, sinó que hem d'utilitzar l'anglicisme. Així dons, a partir d'ara s'ha acabat "fer mitja"; a partir d'ara tots som knitters i tots practiquem el knitting

Una altra prova que fer mitja és una moda amb totes les de la llei és la proliferació de blogs i pàgines web que parlen única i exclusivament d'aquesta pràctica. 
  • WE ARE KNITTERS - Una start-up espanyola que ofereix kits per a que un mateix es pugui fer jerseys, gorros, bufandes... Cada kit inclou: agulles, les troques de llana necessàries per completar amb èxit el disseny que haguem triat i el més important, les instruccions a seguir per complir l'objectiu.
  • EL CLUB DE LA LLANA - És un grup d'aficionades a teixir amb llana que un bon dia van decidir agrupar-se i organitzar trobades i tallers per fomentar i compartir la seva passió. 
  • ENTRE LLANES - Blog dedicat exclusivament a les creacions de punt. La seva autora explica els passos a seguir fer diferents peces de roba.
  • COSETES DE LLANA - Un altre blog temàtic. En aquest l'autora ens presenta totes les seves creacions de llana, ja sigui amb punt de mitja o amb ganxet. 
Així que, ja ho sabeu! Si voleu estar a la última i ser tan cool com les models o les actrius de cinema compreu llana, un parell d'agulles de fer mitja i afegiu el knitting a la vostra llista de hobbies. A més, amb els temps que corren, no està de més aprendre a fer-se un mateix la roba. 



Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada