divendres, 22 de març del 2013

ANEM... a una classe de yoga



Seguint els nostres propis consells, ahir vaig anar a la sessió d'Iniciació al Yoga i tècniques de relaxació que ofería el centre Happy Yoga del carrer Laforja dins les activitats programades per la Shop & Fun Week. Haig de reconèixer que va ser una experiència fascinant. Mai havia practicat aquesta disciplina i va ser un èxit rotund. Vaig sortir de la classe relaxada, en pau amb mi mateixa i amb un somriure d'orella a orella. A punt per arribar a casa, prendre una tassa de brou i anar a dormir. 

Com que va ser una classe d'iniciació vam fer només asanas (postures) senzilles i un exercici d'imaginació i relaxació que ens va transportar fins al punt de pau del nostre interior. Una pràctica molt bàsica però eficaç. A més, abans de començar ens van fer una breu introducció sobre els orígens del yoga, el significat del nom, unió, i els diferents tipus de yoga que amb el temps han anat apareixent. 

De totes les variants existents d'aquesta disciplina, a Happy Yoga ofereixen sessions de: 
  • Kundalini Yoga: un yoga dinàmic que combina els exercicis amb tècniques respiratòries per estimular el fluxe de l'energia kundalini al nostre sistema físic-mental. Utiliza la vibració dels mantres com una eina antiga i poderosa per actuar sobre l'inconscient. Cada sèrie de yoga kundalini està dirigida a una zona o part concreta del cos; i amb la combinació de totes les sèries s'aconsegueix un efecte equilibrador i saludable al cos i la ment. 
  • Hatha Yoga: és la unió del sol i la lluna, que en l'èsser humà representen simbòlicament la força vital i la força mental. Les pràctiques del Hatha Yoga tenen com a objectiu principal despertar l'energia espiritual a través de la unió i l'equilibri d'aquestes forces, la vital i la mental. 
  • Chi Kung: conjunt de tècniques habitualment relacionades amb la medicina tradicional xinesa que comprenen la ment, la respiració i l'exercici físic. El chi kung es practica, generalmente, amb objectius orientats al manteniment de la salut. 
Dit això, us recomano a tots fer yoga al menys un cop a la vida. És una experiència molt positiva i que segur que us deixarà amb ganes de repetir i una mica més feliços. 


Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada