dilluns, 18 de març del 2013

ANEM... a visitar la Torre de Londres


Hi ha diversos punts d'interès turístics que són visita obligada si estás a la capital britànica. Un d'ells és la Torre de Londres, construïda l'any 1078 i considerada Patrimoni Mundial per la UNESCO. Està formada per una vintena d'edificis i tres zones ajardinades que si parléssin podrien explicarnos alguns dels episodis més destacats de la història del país.  


En un principi s'utilitzava com a residència reial, però quan el rei Enric VIII es va traslladar al Palau de Whitehall, l'any 1529, es va començar a utilitzar com a presó. Entre els empresonats més famosos destaquen Sir Thomas More, lady Jane Grey i la reina Isabel I, quan encara era princesa. I també cal destacar que el darrer empresonat a la Torre de Londres va ser Rudolf Hess, tancat per nazi a la dècada dels quaranta. Altres usos d'aquest edifici han sigut: armeria, casa de feres, tresoreria, Casa de la Moneda, registres públics i Casa de les Joies de la Corona.


Entre les estances que es poden visitar, hi trobem la Bloody Tower, escenari en el que suposadament Eduard V i el seu germà van ser assassinats per el seu oncle, Ricard III; o  la Queen's House, on l'esposa del rei Enric VIII, Anna Bolena, va ser empresonada abans de ser decapitada. De fet, hi una llegenda que diu que es pot veure el fantasma d'Anna Bolena passejant per la Torre amb el seu cap sota el braç.





Una altra de les llegendes que s'expliquen sobre la Torre de Londres té a veure amb les corbs que habiten el jardí de la Torre Blanca. Segons es diu, si mai aquests corbs aixequéssin el vol i marxéssin, seria el final de la monarquía anglesa, la torre s'enderrocaría i Anglaterra patiria un gran desastre. Per això, els Beefeaters, a part de fer de guies als turistes i protegir i vigilar la torre, tenen entre les seves tasques alimentar als corbs per manternir-los contents i evitar que emprenguin el vol. A més a més, també els hi retallen les plomes de les ales per si decideixen sortir a volar, que no es puguin allunyar massa.




Per cert, el nom de Beefeater, conegut per tothom per ser una marca de ginebra, prové del s.XVII perquè als homes que s'encarregaven de vigilar la torre, se'ls premiava cada dia amb un plat de carn i una cervesa. Per això, se'ls va començar a anomenar Beef-eaters, menjadors de carn. 




Text i fotografia: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada