dimarts, 23 d’abril del 2013

ANEM... a celebrar el dia Sant Jordi


Avui és Sant Jordi i el día del Llibre, tot el mateix día. Quan pensava quin plan proposar avui, el primer que em va venir al cap va ser "Recomanar llibres" però després ho vaig descartar principalment per tres motius: hi ha milers i milers de llibres, és impossible conèixer-los tots i fer-ne una tria de 10 o 20 títols tan general que pugui encaixar més o menys amb tots els perfils; si parlo només de les novetats o els més venuts és absurd, no me'ls he llegit tots així que pot ser que estigui recomanant un llibre que realment no és tan bon com sembla o s'espera i del que no tinc una opinió formada; i en tercer lloc, qualsevol dia es bo per recomanar llibres, no només el 23 d'abril, així que queda pendent una entrada amb propostes literàries.

Un cop descartat el tema de les recomanacions vaig pensar que el millor plan per avui no pot ser cap altre que gaudir del dia. Sortir al carrer a passejar entre les paradetes, remenar llibres i descobrir títols nous, olorar les roses i meravellar-nos dels nous dissenys que han fet, perquè cada any surten roses de més colors i més originals, i si tenim sort rebre o regalar algun llibre o rosa. Si a més a més teniu la sort de passar el dia a Barcelona pot ser que l'autor del llibre que us han regalat o us heu comprat estigui signant exemplars, així que per què no posar-se a la cua i aconseguir un llibre únic i dedicat?

És difícil saber tots els autors que hi ha firmant i controlar tots els horaris, per sort el diari La Vanguardia ha pensat en això i ha recollit en un document els noms de tots aquells que signaran exemplars durant la jornada d'avui a la ciutat de Barcelona. Els autors estan ordenats alfabèticament per cognom, així es més fàcil trobar la persona que busqueu. 
Per altra banda, si ja teniu el títol d'un llibre al cap però no és novetat, ni best seller i no sabeu on el podeu comprar, us deixo l'enllaç a una pàgina web en la que podreu trobar on vénen el vostre llibre. Només cal que poseu el títol al cercador i la pàgina t'ofereix el llistat de llibreries en les que està disponible. Una bona eina per els que volgueu donar una sopresa algú i regalar-li el llibre que fa tant temps que busca. Això si, no inclou les grans superfícies com FNAC, la Casa del Llibre o El Corte Inglés. 

Però avui, com a bon dia dels enamorats, també és tradició regalar roses a les noies. Sense menystenir la presentació tardicional de les roses per Sant Jordi, us deixo una selecció de tres dissenys de roses que he trobat i m'han semblat molt originals.

Que passeu una bona diada de Sant Jordi i un bon dia del llibre!

Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada