dijous, 18 d’abril del 2013

ANEM... a omplir els carrers de flors


L'arribada de la primavera és també l'arribada de les flors, els colors i les olors. Els camps canvien el seu verd monòton per un galimatíes de tonalitats que donen vida i alegría als nostres paisatges. 
Aprofitant aquesta explosió de color moltes ciutats organitzen festes i celebracions que tenen com a principals protagonistes les flors. A Catalunya per exemple tenim els Corpus de La Garriga o de Sitges  i el Girona temps de flors; al Japó el Hana Matsuri o Festival de les Flors; a Ventimiglia, Itàlia, cada dos anys celebren la Bataglia di Fiori; i així podría estar donant exemples tot el post. De totes aquestes festivitats de la que us vull parlar avui és del Bloemencorso.



La paraula Bloemencorso es podria traduïr com 'desfilada o processó de flors' i és una festivitat que es celebra en diversos punts de Bèlgica i Holanda en la que carrosses, cotxes i/o vaixells decorats amb flors passegen pels carrers del poble o ciutat. Cada participant decora el seu vehicle com vol, però tots es centren en un mateix tema general que escullen els organitzadors. Totes les carrosses son avaluades per un jurat que, un cop acabada la desfilada, decideix quina colla, barriada o poble és la guanyadora.


Tot i que el Bloemencorso més gran del món i més famós, el Blomencorso Zundert, es celebra el primer cap de setmana de setembre; avui us vull parlar del Bloemencorso Bollenstreek que es celebra a Holanda aquest cap de setmana. El dissabte serà el dia fort, el dia que es farà la 66a desfilada del Blomencorso que començarà a les 9:30h del matí a Noordwijk i acabarà sobre les 21h a Harlem. En total uns 40 quilòmetres de recorregut per els que hi circularan 20 carrosses i més de 30 cotxes de luxe decorats seguint el tema d'enguany: Bon apettit!


La resta del cap de setmana estarà amenitzat amb diverses activitats i festivitats, entre les que destaca la petita rua nocturna i encesa de llums de les carrosses que divendres es farà a Noordwijk i a Harlem dissabte. Aquests vehicles quedarán exposats a Harlem fins diumenge a les 19h. 
Els dies previs a la gran desfilada, també es podran visitar els tallers on es decoren les carroses i veure en primera persona com els milers i milers de voluntaris treballen sense parar per aconseguir que la seva sigui la millor carrossa. Com podeu comprovar a les imatges, els resultats són espectaculars!


Els que us hagueu quedat amb ganes d'anar-hi i ja no sigueu a temps de comprar els bitllets per aquest cap de setmana heu de saber que ja hi ha la data posada per al Bloemencorso Bollenstreek de l'any que ve. Serà el primer cap de setmana de maig de 2014. 





Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada