dilluns, 15 d’abril del 2013

ANEM... passejar per Cala Ratjada



Una de les coses bones d'estar en una illa com Mallorca és que hi ha moltíssimes cales, caletes, platges... mar! en general! El més curiós de tot és que, tot i estar dins el mediterrani, el blau del mar de Mallorca és diferent del blau que veiem a les platges del mediterrani peninsular, tenen un color propi, com més turquesa. Aquest cap de setmana l'he passat passejant per algunes d'aquestes cales i són excursions que recomano a tothom. Comencem per Cala Ratjada.


Cala Lliteres

Cala Ratjada pertany al municipi de Capdepera i és un dels centres turístics més importants de la illa. Malauradament aquest atractiu turístic es redueix a les platges i cales, que són espectaculars, ja que deixant a part els camins vora el mar, no hi ha res més per vistar. Està edificada pensant en els grups de turístes, principalment alemanys, que a la temporada d'estiu augmenten considerablement el nombre d'habitant. És a dir, està ple de botigues, ja siguin de souvenirs, d'estris de platja, de roba o regals; bars, restaurants, pubs i locals on sortir a fer una copa; hotels, apartaments i supermercats. 


Tram entre Cala Lliteres i Cala Agulla (al fons)

Per sort, quan et poses d'esquenes als edificis i mires cap al mar les vistes canvien completament. A mi sempre m'ha relaxat molt mirar el mar i puc dir que em passaría hores i hores contemplant el mar que es veu desde qualsevol punt de Cala Ratjada. També és fascinant les formes naturals que prenen les roques que limiten amb l'aigua i és d'admirar que tot i el moviment turístic que hi ha a la zona, s'hagi pogut mantenir aquesta imatge neta, natural i salvatge d'algunes cales.

Tram entre Son Moll i Cala Pedrusca

Cala Ratjada és el punt més proper a l'illa de Menorca i pertany al conjunt de punts turístics agrupats dins el nom First Sun Mallorca, és a dir, la zona més oriental de l'illa. Prop del nucli hi ha diverses cales i platges a les que es pot arribar caminant seguint el passeig, aquestes són en sentit contrari a les agulles del rellotge: La Pedruscada, Son Moll, Cala Ratjada, Cala Gat, l'Olla, Cala Lliteres, Cala Agulla i Cala Moltó.


Cala Pedrusca


Text i fotografia: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada