dijous, 23 de maig del 2013

ANEM... a batre un rècord Guiness i a ser solidaris


Ahir, mentre caminava per Barcelona, concretament quan passava per davant de l'entrada principal del Parc Joan Miró, un cartell de color vermell va cridar la meva atenció. En realitat va ser una banderola d'aquestes que es pengen a les faroles, però, sigui el que sigui, la cosa és que em vaig aturar a llegir què hi posava. Era un reclam que convidava a tothom a passar per el passeig de la Barceloneta el dissabte 1 de juny per ajudar a batre un rècord Guiness: el de l'entrepà més llarg del món.

En aquests moments aquest rècord està establert en 735 metres i el van dur a terme tres grups del Líban  (Beirut) el 22 de maig de 2011. L'objectiu d'aquesta iniciativa impulsada per l'empresa Nocilla és aconseguir fer un entrepà de 1.000 metres (1km) de llarg i batre així el rècord existent. El pes de l'entrepà,que es preveu que serà 25.000 Kg, seran els els quilos d'aliments que l'empresa donarà al Banc d'Aliments. 


Aquesta activitat serà la que donará el tret de sortida a la nova campanya de recapte d'aliments que durant el mes de juny durà a terme el Banc d'Aliments amb l'ajuda i implicació d'escoles, esplais, clubs esportius, associacions socials i culturals, empreses, etc. La Fundació Banc dels Aliments ajudarà a tots els que vulguin col·laborar facilitant-los caixes, cartells i ajuda logística. També posa a disposició de totes les entitats que vulguin participar la pàgina web www.lafamnofavacances.org perquè proposin les seves iniciatives i també com a punt de consulta de totes les activitats que es vagin confirmant. 

Aprofitant aquesta iniciativa, he buscat alguns dels rècords més sonats relacionats amb l'alimentació. Algú s'anima a batre'ls?
  • La pizza més cara del món es pot comprar al restaurant Gordon Ramsey's Maze de Londres. Es tracta d'una pizza de massa fina feta al forn de llenya que porta pure de ceba, pasta de truffa blanca, formatge fontina, mini mozzarella, pancetta, ceps, enciam mizuna salvatge fresca i guarnida amb virutes d'una trufa blanca italiana. El preu, £100 o $178 o 138€ com preferiu.
  • Els germans Michael i Matthew Casarez són els propietaris del restaurant Crook's Palace de Black Hawk, Colorado (USA) el local que va aconseguir exposar més sabors de gelat del món. Durant 5 minuts, l'11 de Juliol de 2011, aquest restaurant va tenir exposats 985 sabors de gelats diferents. 
  • La truita més gran del món pesa 6.466 Kg i es va fer a Santarém (Portugal) l'11 d'agost de 2011. Per aconseguir-ho 55 persones van treballar durant 6 hores sota les ordres del xef Pedro Mendes i van utilitzar 145.000 ous, 399 litres d'oli, gairebé 100 litres de mantega i una paella de 10,3 metres de diametre.

Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada