divendres, 24 de maig del 2013

ANEM... a conèixer a Annie Leibovitz


Ja s'ha donat a conèixer el nom del Premi Princep d'Astúries de Comunicació i Humanitats i aquest 2013, per segona vegada a la història, té nom de dona:  Annie Liebovitz. A l'acta publicada, el jurat descriu a Leibovitz com "una de les dinamitzadores del fotoperiodisme mundial i una de les fotògrafes més respectades a Europa i Amèrica". Una afirmació totalment certa si tenim en compte que no només ha fet reportatges durant molt temps sinó que ha firmat portades en les revistes més prestigioses del món i ha exposat en les principals galeries i museus.

A día d'avui, Annie Leibovitz es considera la fotògrafa més important i la més ben pagada. Ha viscut en primera línia de conflictes bèl·lics com el dels Balcans o la Guérra del Líban; pel seu objectiu hi han passat personatges tan emblemàtics com Richard Nixon, la Reina Isabel II, John Lennon, Mick Jagger, Michael Jackson, Bob Dylan o Bruce Spingsteen. De fet, a en John Lennon li va fer la seva última fotografía en vida i que va ser portada de la revista Rolling Stone, per la que Leibovitz va treballar durant 13 anys. 


Un altra de les publicacions amb les que ha treballat aquesta fotógrafa americana ha sigut la revista Vanity Fair. Entre les seves portades més destacades s'hi troben la que va protagonitzar Demi Moore l'Agost de 1991 i que va ser escollida la segona millor portada de la revista per la Societat Americana d'Editors de Revistes o la de Carla Bruni emulant a Jackie Kennedy en el número del mes de setembre de l'any 2009.



Annie Leibovitz també ha firmat campanyes publicitàries per empreses com Disney o Louis Vuitton. En el cas de Disney, l'autora va convertir a rostres tan coneguts com Roger Federer, Penélope Cruz, Scarlett Johanson, Gisele Bündchen, Beyoncé o Jennifer López, entre d'altres, en els personatges protagonistes dels contes de la productora. 





Aquí teniu algunes instantànies més de Leibovitz, en podreu trobar més a la galeria virtual ALAFOTO:








Text: Vanesa Hereu
Fotografía: Annie Leibovitz



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada