dijous, 30 de maig del 2013

ANEM... a la inauguració del Festival Docs Barcelona


El Festival Internacional de Documentals de Barcelona ja està en marxa, així que des d'avui i fins diumenge podeu veure fins a 38 pel·lícules diferents programades en els vuit espais que acolliran les projeccions d'aquesta edició. La primera d'aquestes projeccions, l'encarregada de donar el tret de sortida al Festival a la gala d'inauguració, ha estat "Approved for adoption". El documental explica la historia d'en Jung, director i protagonista del film, un il·lustrador coreà que quan tenia 4 anys va ser adoptat per una familia Belga. A través de les imatges, Jung, explica com es va adaptar a la nova familia i com va ser el procés d'aprendre a conviure amb la seva condició d'adoptat en un país tan diferent al seu.

Poc després de les 19:30h començava la gala inaugural al Multicines Aribau. El primer en parlar va ser Toni Puntí. Aquest periodista cultural de TV3 i presentador del programa Ànima 33, va ser l'encarregat de donar la benvinguda a tots els presents a la sala, entre els que podem destacar la nova directora de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola; la directora de cinema i presidenta del jurat del Festival, Judith Colell; la resta de membres del jurat: Quim Casas (crític de cinema), Oriol Porta (productor de documentals) i Alfred Vernís (Director de la Social Entreprise Knowledge Network -SEKN- d'ESADE); i el director, protagonista i il·lustrador del documental escollit per inaugurar el Festival, Jun Jung Sik.




Els motius que han portat a l'organització a apostar per aquesta pel·lícula com a film inaugural han sigut el seu caràcter intimista i transgresor, però sobretot el fet de ser una producció amb un alt contingut d'animació. Un recurs que mica en mica ens va introduïnt en el món del documental i que, en paraules del director del festival, Joan González, amb el temps "s'acceptarà com a forma d'escenificar la realitat perquè arriba allà o no arriba la càmera". 

Les il·lustracions que apareixen al documental són obra del director i protagonista del film, Jung, i són l'adaptació dels dibuixos que va utilitzar per explicar per primera vegada la seva història i que es van convertir en el còmic "Piel, color miel". Una història que té com a tema principal la recerca de la pròpia identitat. El procés que es segueix, després de l'abandonament, per trobar-se a un mateix i adaptar-se a una nova cultura. En paraules del seu protagonista, aquesta "és una història de mestissatge, de la integració i acceptació de dues cultures en una mateixa persona". Jung també ha destacat que encara que "Approved for adoption" expliqui el seu cas concret, el documental tracta un tema universal que reflecteix la situació de molta gent.




Els que ahir no vau poder anar a la inauguració del Festival i estigueu interessats en veure aquest documental heu de saber que es farán dos passis més, els dos a la sala 2 dels cinemes Renoir Floridablanca. Un serà aquesta tarda a les 20:30h i l'altre dissabte 1 de juny a les 16h . El preu de l'entrada serà de 6€ per al públic general i 5€ per els aturats, els jubilats, els titulars del Carnet Jove o el Carnet de Biblioteques de Barcelona i els socis del TR3C. Podeu consultar la resta de la programació i els preus dels abonaments a la pàgina web del Festival.

Per acabar us deixo un petit reportatge que va publicar Euronews quan es va estrenar el documental: 



Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada