dilluns, 6 de maig del 2013

ANEM... a la 'plaja de les barques"


Un dia més seguim amb les propostes de platges. L'estiu cada vegada és més a prop i hem d'estar preparats.   La platja de la que parlem avui crec que és un dels meus llocs preferits del món. Tota la vida he anat a banyar en aquesta platja, per tant hi he passat moltes estones i en guardo molts records. Però deixant de banda tota la part sentimental, aquesta platja m'agrada per la seva ubicació, les vistes, la forma, la sorra, l'aigua... tot.



La "platja de les barques" està a l'Escala, ben bé al centre de la vila, per tant és una platja urbana. De fet dir-li platja és una mica agosarat, potser seria més correcte dir-li cala gran. El nom li ve de fa molts anys, quan aquesta platja era el port de l'Escala i s'hi podien trobar les barques dels pescadors reposant quan no estaven al mar. Per altra banda, actualment, el nom que apareix a la placa és el de "La plaja", nom amb el que s'hi refeixen els locals. El fet que no hagi escrit la "T" no és una falta d'ortografia, sinó que en aquest cas es va decidir escriure el nom tal i com el pronunciem els escalencs. 




Com que està orientada cap al nord, té unes vistes genials dels pirineus i tot el Golf de Roses, incloses les platges d'Empúries. A més des de la platja també es veu "El Cargol", un conjunt de roques que sobresurten del mar a les que s'hi pot arribar nedant si tens resistència i sota la teva responsabilitat (estan fora de la zona segura marcada per les boies).  Diu la llegenda que si mires a aquest conjunt de roques des d'una perspectiva concreta té forma de cargol, jo encara no he trobat el punt exacte!




"La plaja" és una bona platja per nedar ja que només has de fer 3 o 4 passos perquè l'aigua tingui una bona profunditat. Pel que fa a la sorra, no és la típica sorra fina que s'enganxa a tot arreu, sinó que és sorra més gruixuda, molt més fàcil de retirar. De fet, la sorra són pedretes petites i quan estàs parant el sol et pots entretenir a buscar cargolins, ulls de santa llucia, petxines, etc. 






Text i Fotografia: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada