dimarts, 28 de maig del 2013

ANEM... a viure "Mediterràniament"


Ja fa uns anys que quan s'acosta el mes de juny tothom està pendent de la TV per descobrir quin serà l'spot d'Estrella Damm per l'estiu. I és que, igual que l'anunci de Freixenet indica que s'acosta el Nadal i ja s'ha convertit en un "imprescindible" de l'època nadalenca, l'anunci d'Estrella Damm és el primer avís perque ens comencem a preparar per l'època més calurosa de l'any. Aquest primer avis per l'any 2013 ja és aquí, i encara que el sol i la caloreta sembla que no han estat al cas jo ja tinc el bikini i la tovallola a punt, per si de cas.

Avui s'ha presentat a l'antiga fàbrica Damm l'spot que durant aquesta temporada estiuenca promocionarà no només aquesta cervesa de Barcelona, sinó també la costa mediterrània i, en aquesta ocasió, el grup barceloní "Love of Lesbian". De tots els spots d'estiu que ha fet Estrella sota el lema Mediterràniament, el d'aquest any és el que menys platja i costa té. De fet, aquest any l'spot s'ha rodat en una casa rural de l'interior i representa un grup d'amics que queden per fer una paella tots junts. Un dinar amb una llarga sobretaula que s'acaba convertint en una festa nocturna amenitzada per els encarregats de posar la banda sonora de l'spot, Love of Lesbian. 



Abans de la seva presentació en societat, aquest anunci ja ha tingut temps de ser protagonista d'un malentès a les xarxes socials. En concret, tot l'enrenou va passar ahir a Twitter quan des del compte de Protecció Civil (@emergenciescat) es van publicar un parell de piulades a la conversa generada amb el hashtag #Mediterraniament advertint de les multes que contempla la llei per fer foc prop bosc a l'estiu. Encara que des del mateix compte es va aclarir posteriorment amb una altra piulada que Estrella Damm va demanar tots els permisos per a poder dur a terme el rodatge, la polèmica ja està servida.


Des del meu punt de vista trobo que potser la gent n'ha fet un gra massa. Ja molts anys que tenim televisió i coneixem el concepte de "ficció televisiva", per tant tots sabem de sobres que no tot el que surt per la pantalla es pot dur a terme en les mateixes condicions a la vida real. Tot i que també està bé saber que la normativa contempla la possibilitat de demanar uns permisos per poder fer foc en ocasions especials. Amb això vull dir que, si algú aquest estiu té la mala idea de fer una foguera al bosc no serà perquè ha vist aquest spot, sinó perquè és així d'inconscient.

Text: Vanesa Hereu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada